Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Steam Platformunda Windows 7 ve 8 Desteği Sona Erdi

Steam Platformunda Windows 7 ve 8 Desteği Sona Erdi

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
Loading...

PC oyuncularının vazgeçilmez adresi olarak karşımıza çıkan Steam platformu için yeni bir düzenleme getirilmiş durumda. Daha önce iki farklı işletim sisteminin desteğinin kalkacağını açıklayan platform geliştiricisi Valve, bu desteği 1 Ocak 2024 tarihiyle beraber sonlandırmış durumda. Hem Windows 7 hem de Windows 8 destekleri bu kapsamda resmi olarak durduruldu.

Steam platformunda Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinin desteğinin durdurulması ile beraber yeni bir dönem başladı. Bundan sonraki süreçte artık bu işletim sistemlerinde oyunları oynayabilir ve platformu kullanabilirsiniz. Ancak resmi olarak herhangi bir destek alamazsınız. Dolayısıyla oyunlarda veya platform dahilinde herhangi bir hata ile karşılaşırsanız ne yazık ki Steam destek ekibi gibi bu işletim sistemlerine olan destek sona erdiğinden dolayı herhangi bir yardım sağlamayacak.

Steam İçin Yeni Dönem

Yeni planın devreye girmesiyle beraber Steam destek hizmeti bu işletim sistemlerine destek vermeyerek kullanıcıları ne yazık ki yalnız bırakıyor. Bu nedenle Valve ekibi kullanıcılara Windows 10 veya 11 işletim sistemlerine geçmesini öneriyor. Bu sayede hem resmi olarak destek alacak hem de herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

Steam Platformunda Windows 7 ve 8 Desteği Sona Erdi

Steam Platformunda Windows 7 ve 8 Desteği Sona Erdi

Diğer taraftan açıklanan bilgilere ve ortaya çıkan tabloya göre Steam platformunun yüzde 1‘lik bir kısmı Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerine sahip durumda. Bu da yaklaşık olarak 1 milyon kullanıcıya tekabül ediyor. Dolayısıyla bu kadar kullanıcının artık bu hizmetten resmi olarak destek sağlayamayacağı anlamına geliyor. Peki siz şu anda hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? Bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Steam Platformunda Windows 7 ve 8 Desteği Sona Erdi YAPILAN YORUMLAR